C_Michael_West

Michael West

Sandstræde 27

9500 Hobro

Tlf. 21 67 37 41

E: mw@westknives.com

W: www.westknives.com
Michael West er en markant dansk knivmager, kendt for sit moderne tidløse, nordiske design.

 

Knivene fra hans hånd er unikke - næsten organiske i deres form, med meget gennemførte linjer.
De er altid et stykke unikt kunsthåndværk der kombinerer glæden ved det sublime håndværk med funktionalitet og æstetisk finesse.

 

Forarbejdningen er helt perfekt, hvilket specielt imponerer med et andet af Michael Wests kendetegn: sølvarbejde på både knive og skeder.

 

Michael West udtaler: ”Jeg står selv for alle led i udformningen af knivene, fra de første skitser til den sidste finish. Forarbejdningen af klinge, skæfte og skede er håndarbejde, og alt fremstilles på eget værksted”.

 

Klingerne slibes af førsteklasses stål og til skæftet anvendes kun eksklusive naturmaterialer der fuldender glæden ved det excellente håndværk.
Bliv ikke forbavset over at se stød- og kindtænder fra mammut, halvædelsten og fossiler, såvel som eksotiske træsorter og forskellige ædelmetaller, ofte i overbevisende kombinationer.

Michael West udtaler videre: ”Det optager mig meget, hele tiden at finde nye metoder til at løse håndværksmæssige problemstillinger, så detaljer på kniven kan fremstilles helt fejlfrit. Samtidig skal knivene fremstå som en helhed hvor linjer, form, og materialer skaber en naturlig balance, spænding og sammenhæng”.

 

Arbejdet med at raffinere det enkle og æstetiske udtryk i knivene har båret frugt i form af international anerkendelse. Michael West har gennem årene - ved både danske og internationale knivshows - modtaget en række præmier og priser for sit arbejde.

Senest fik han - som den første skandinav nogensinde - en kniv på forsiden af ”bibelen” for knive -
Blade Magazine's årsskrift, ”Knives 2019”

Senest har Michael West føjet en ny linje af ”Cutting Edge” køkkenknive til sit repertoire.

”Efter nogle år med rejser til knivshows i det store udland, er det en stor fornøjelse og glæde for mig at være tilbage på Ovnhus Kunsthåndværkermarked”.